- 4 goveji zrezki (po 180 g)
- 4 jedilne žlice topljenega masla
- 2 čebuli
- 100 g moke
- slanina
- 500 ml olja za cvrtje
- sol
V veliki litoželezni ponvi segrejemo topljeno maslo, da postane zelo vroče. V njem pečemo zrezke na obeh straneh okoli 2 do 3 minute, tako da je meso znotraj še rožnato (medium). Zunaj naj bo meso lepo rjavo, znotraj pa sočno. Pripravljene zrezke vzamemo iz ponve in jih postavimo v pečico na toplo.
Čebuli olupimo in narežemo na zelo tanke kolobarje. Povaljamo jih v moki. V visokem loncu ali cvrtniku segrejemo olje na okoli 180 °C in v njem cvremo kolobarje čebule okoli 10 minut. S penovko jih poberemo iz olja in odcedimo na pairnati brisači. Po okusu solimo.
Zrezke postrežemo s čebulo in solato. Lahko okrasimo tudi s kakšnim sirom in vejico zelišča.
Čebuli olupimo in narežemo na zelo tanke kolobarje. Povaljamo jih v moki. V visokem loncu ali cvrtniku segrejemo olje na okoli 180 °C in v njem cvremo kolobarje čebule okoli 10 minut. S penovko jih poberemo iz olja in odcedimo na pairnati brisači. Po okusu solimo.
Zrezke postrežemo s čebulo in solato. Lahko okrasimo tudi s kakšnim sirom in vejico zelišča.