- 4 srednje veliki goveji zrezki
- 1/2 žličke cimeta
- 2 žlici dvojnega paradižnikovega koncentrata
- 1 žlička sladkorja
- 50 g mandljev
- 4 žlici olivnega olja
- sol
- poper
Goveje zrezke potolčemo, posolimo in popramo ter pečemo 8 minut na obeh straneh. Nato jih položimo na krožnik, na isti maščobi pa na hitro popečemo mandlje, dodamo na četrtine narezane olive (mi smo jih izpustili), sladkor in paradižnikov koncentrat ter zalijemo z 250 ml vode.
Ko omaka zavre, vmešamo cimet in vse skupaj kuhamo okoli 20 minut. Če je potrebno, zgostimo z žličko moke. Pečene zrezke vrnemo v omako in jih kuhamo nekaj minutk.
Ko omaka zavre, vmešamo cimet in vse skupaj kuhamo okoli 20 minut. Če je potrebno, zgostimo z žličko moke. Pečene zrezke vrnemo v omako in jih kuhamo nekaj minutk.