- 4 goveji zrezki – stegno
- 1 dl oljčnega olja
- 2 velika pora
- 2 stroka česna
- šopek peteršilja
- 1 dl rdečega vina
- 0,5 l jušne osnove
- malo gorčic
- 1 feferon ali polovica rdeče paprike
- sol
- poper
En dan prej, goveje zrezke operemo, malo potolčemo, osušimo z papirnato brisačo in jih dobro namočimo v oljčno olje, damo v manjšo posodo, zalijemo s preostalim oljem, pokrijemo in pustimo čez noč v hladilniku.
Naslednji dan, olje z zrezkov ulijemo v večjo ponev, olje segrejemo. Zrezke malo posolimo in namažemo z gorčico. Na vročem olju jih na hitro opečemo. Medtem očistimo in narežemo por.
Popečene zrezke vzamemo iz ponve in na isto olje damo por, malo ga posolimo, popopramo in dušimo, dokler ne povre vsa tekočina, ki jo spusti. Dodamo še nasekljan česen, peteršilj, nasekljan feferon (če ne marate pikantnega, zamenjajte feferon z rdečo papriko) in vse začimbe, pražimo samo toliko časa, da česen zadiši.
Nato damo zrezke nazaj v ponev, zalijemo z rdečim vinom in vročo jušno osnovo, malo zmanjšamo ogenj in pokrito dušimo, dokler niso zrezki mehki, vsaj uro in pol. po potrebi zalivamo z jušno osnovo. Postrežemo z belim rižem.
Naslednji dan, olje z zrezkov ulijemo v večjo ponev, olje segrejemo. Zrezke malo posolimo in namažemo z gorčico. Na vročem olju jih na hitro opečemo. Medtem očistimo in narežemo por.
Popečene zrezke vzamemo iz ponve in na isto olje damo por, malo ga posolimo, popopramo in dušimo, dokler ne povre vsa tekočina, ki jo spusti. Dodamo še nasekljan česen, peteršilj, nasekljan feferon (če ne marate pikantnega, zamenjajte feferon z rdečo papriko) in vse začimbe, pražimo samo toliko časa, da česen zadiši.
Nato damo zrezke nazaj v ponev, zalijemo z rdečim vinom in vročo jušno osnovo, malo zmanjšamo ogenj in pokrito dušimo, dokler niso zrezki mehki, vsaj uro in pol. po potrebi zalivamo z jušno osnovo. Postrežemo z belim rižem.