- 500 g paprik babura
- 1 kg krompirja
- 500 g paradižnika
- 400 - 500 g mešanega mletega mesa
- 80 g riža
- 1 čebula
- sol
- poper
- 1 dl olivnega olja
- rumenjak
- 1 dl kisle smetane
Paprike operemo in narežemo na kocke. Krompir in paradižnik operemo, olupimo in narežemo na kolobarje in kocke. Drobno sesekljano čebulo popražimo na 3 žlicah olivnega olja. Dodamo paprike in skupaj še malo popražimo. Riž malo prevremo in odcedimo.
V pekač izmenično naložimo plast čebule in paprike, plast krompirja, mletega mesa, riža in paradižnika. Vsako plast solimo in popramo, zadnja plast mora biti paradižnik. Preostanek olja zmešamo z mlačno vodo in z njo zalijemo džuveč. V pečici pri od 175 do 200 °C pečemo do mehkega in dokler voda ne povre. Po potrebi med pečenjem prilijemo še malo tople vode.
Po kuhanem džuveču prelijemo kislo smetano in rumenjak zmešana skupaj ter vrnemo še za 10 minut v pečico, da zarumeni.
V pekač izmenično naložimo plast čebule in paprike, plast krompirja, mletega mesa, riža in paradižnika. Vsako plast solimo in popramo, zadnja plast mora biti paradižnik. Preostanek olja zmešamo z mlačno vodo in z njo zalijemo džuveč. V pečici pri od 175 do 200 °C pečemo do mehkega in dokler voda ne povre. Po potrebi med pečenjem prilijemo še malo tople vode.
Po kuhanem džuveču prelijemo kislo smetano in rumenjak zmešana skupaj ter vrnemo še za 10 minut v pečico, da zarumeni.