- 250 g rdečega fižola
- 1,5 l mesne juhe
- 1 čebula
- strok česna
- 2 jedilni žlici topljenega masla
- 500 g mlete govedine
- sol
- poper
- 1 čajna žlica čilija v prahu
- 1 jedilna žlica sladke paprike v prahu
- 250 g paradižnikov (iz pločevinke)
- 1/2 jedilne žlice jedilnega škroba
Fižol operemo in pustimo namočenega čez noč v 1 l vode. V kropu ga kuhamo okoli 1 uro.
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Podušimo ju v vročem topljenem maslu. Dodamo mleto meso in pražimo, da se ydrobi. Po 1 uri praženja mešanico mletega mesa dodamo fižolu. Začinimi z želišči.
Po 30 minutah kuhanja enolončnici dodamo paradižnike s sokom in vse skupaj dušimo še 30 minut. Znova začinimo in po potrebi zgostimo s škrobom, ki smo ga umešali v vodo.
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Podušimo ju v vročem topljenem maslu. Dodamo mleto meso in pražimo, da se ydrobi. Po 1 uri praženja mešanico mletega mesa dodamo fižolu. Začinimi z želišči.
Po 30 minutah kuhanja enolončnici dodamo paradižnike s sokom in vse skupaj dušimo še 30 minut. Znova začinimo in po potrebi zgostimo s škrobom, ki smo ga umešali v vodo.