- 4 zrezki od pljučne pečenke debeli 2 do 3 cm
- olje za mazanje biftkov
- sol
- poper
- olje za pečenje
- parmezan ali trši ovčji sir
- 300 g zelenjave
- kis
Biftke z dlanjo rahlo potisnemo, pokapljamo z oljem in zložimo drug na drugega. Tako jih pustimo 10 minut. Biftke položimo v ponev na segreto olje. Krhko jih popečemo po eni nato po drugi strani. Biftke pečemo na tri načine : dobro pečeni, srednje pečeni in manj pečeni (krvavi). Biftke posolimo, poporamo.
Vroče biftke damo na oprano zelenjavo, ki jo popramo, posolimo in pokapljamo z oljem in kisom. Po biftkih potresemo nariban sir parmezan. Namesto pljučne pečenke uporabimo lahko uležane zrezke rostbifa. Biftke lahko tudi prečno narežemo na 0,5 cm debele rezinice in jih potresemo po zelenjavi.
Vroče biftke damo na oprano zelenjavo, ki jo popramo, posolimo in pokapljamo z oljem in kisom. Po biftkih potresemo nariban sir parmezan. Namesto pljučne pečenke uporabimo lahko uležane zrezke rostbifa. Biftke lahko tudi prečno narežemo na 0,5 cm debele rezinice in jih potresemo po zelenjavi.