- 1/2 kg pirine more
- 1 pecilni prašek iz vinskega kamna
- 2,5 dcl navadnega jogurta
- 2 dcl gazirane vode - radenske
- 2 žlici dobrega oljčnega olja
- 1 žlička soli
Pečico predgrejemo na 200 °C.
Moko in pecilni prašek iz vinskega kamna (ta pecilni prašek je naraven in bistveno bolj zdrav) presejemo v posodo. Dodamo vse ostale sestavine, po želji tudi sončnična, bučna ali lanena semena, lahko mešanico vseh.
Premešamo z električnim mešalnikom in vlijemo v pekač, ki ga obložimo s peki papirjem.
Pekač potisnemo v segreto pečico in pečemo pol ure, nato zmanjšamo temperaturo na 180 °C in pustimo še pol ure.
Tak kruh je zdrav, odličnega okusa, dolgo svež in zelo enostaven za pripravo.
Moko in pecilni prašek iz vinskega kamna (ta pecilni prašek je naraven in bistveno bolj zdrav) presejemo v posodo. Dodamo vse ostale sestavine, po želji tudi sončnična, bučna ali lanena semena, lahko mešanico vseh.
Premešamo z električnim mešalnikom in vlijemo v pekač, ki ga obložimo s peki papirjem.
Pekač potisnemo v segreto pečico in pečemo pol ure, nato zmanjšamo temperaturo na 180 °C in pustimo še pol ure.
Tak kruh je zdrav, odličnega okusa, dolgo svež in zelo enostaven za pripravo.