- 4 kosi polnozrnatega ali polbelega kruha, lahko starega
- 100 g kremnega sirčka
- 8 rezin edamca
- 100 g gorgonzole
- 1 velika žlica kisle smetane
- pest črnih in zelenih oliv
- pest suhih paradižnikov
- nekaj češnjevih paradižnikov
- sveža bazilika in drobnjak
- poper
- žlica oljčnega olja
- kurkuma
- 1 žlička sladke paprike
Namaz pripravimo iz kremnega sirčka in kisle smetane. V to vmešamo še sveža nasekljana zelišča, nasekljane olive, nasekljan paradižnik, malo popra, kurkume, sladke ( in/ali pekoče paprike) v prahu. Namaz razdelimo na štiri dele in namažemo na kose kruha.
Če je kruh star, namažemo spodaj še malo masla. Čez položimo dve rezini sira, nekaj koščkov gorgonzole in nekaj češnjevih paradižnikov.
Damo v ogreto pečico na 200 °C in nekaj minut pečemo, da se sir lepo stopi in kruh postane malo hrustljav.
Če je kruh star, namažemo spodaj še malo masla. Čez položimo dve rezini sira, nekaj koščkov gorgonzole in nekaj češnjevih paradižnikov.
Damo v ogreto pečico na 200 °C in nekaj minut pečemo, da se sir lepo stopi in kruh postane malo hrustljav.