- 500 g moke oz. pripravka, ki vsebuje že vse potrebne sestavine, vključno s kvasnim pripravkom
- 2 žlici olivnega olja (lahko tudi sončnično ali repičino olje)
- 300 ml tople vode
Gnetemo okoli 15 minut in pustimo vzhajati. Na pomokani povešini testo nekajkrat nežno prepognemo in ga vstavimo v segreto pečico na 230 °C brez ventilacije. Po 15 minutah moč pečice znižamo na 200 °C in pečemo še približno 30 minut.
Pri peki kruha, ki se peče brez pokrovke, priporočamo, da ob segrevanju pečice na dno postavite posodo z 2 dcl vode, ker tako kruh dobi vlažnost, skorja kruha pa lepo barvo in hrustljavost.
Pri peki kruha, ki se peče brez pokrovke, priporočamo, da ob segrevanju pečice na dno postavite posodo z 2 dcl vode, ker tako kruh dobi vlažnost, skorja kruha pa lepo barvo in hrustljavost.