- 3 večji krompirji
- 2 stroka česna
- 1 čebula
- 1 gomolj kolerabe
- 2 korenčka
- 200 g pora
- pest rjave leče
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata
- 1 žlica soli
- lovorjev list
- 5 zrn črnega popra
- 2 žlici olivnega olja
Korenček, kolerabo in por narežemo na kolobarje, krompir pa na kocke. Vse skupaj dobro operemo pod hladno vodo.
V večji posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, jo malo posolimo in počakamo, da se zmehča. Nato dodamo vso zelenjavo. Vse skupaj mešamo in počakamo toliko časa, da začne zelenjava dobivati zlato barvo. Nato dodamo pest leče in zalijemo z vodo toliko, da je zelenjava pokrita. Dodamo sol, poper, paradižnik, muškatni orešček, mleto papriko, drobnjak, lovorjev list in strt česen.
Na zmernem ognju kuhamo pokrito 15 do 20 minut. Vmes poskusimo, ali je jed dovolj slana, po potrebi jo dosolimo. Preden postrežemo, lahko jed zabelimo z ocvirki.
V večji posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, jo malo posolimo in počakamo, da se zmehča. Nato dodamo vso zelenjavo. Vse skupaj mešamo in počakamo toliko časa, da začne zelenjava dobivati zlato barvo. Nato dodamo pest leče in zalijemo z vodo toliko, da je zelenjava pokrita. Dodamo sol, poper, paradižnik, muškatni orešček, mleto papriko, drobnjak, lovorjev list in strt česen.
Na zmernem ognju kuhamo pokrito 15 do 20 minut. Vmes poskusimo, ali je jed dovolj slana, po potrebi jo dosolimo. Preden postrežemo, lahko jed zabelimo z ocvirki.