- 70 dag teletine
- 50 dag jušne zelenjave (korenje, gomoljna zelena, peteršiljeva korenina, koleraba)
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- 1 lovorjev list
- 4 žlice olja
- 4 vejice peteršilja
- sol
- poper
Meso dobro operemo in narežemo na grižljaj velike kose. Zelenjavo operemo in prav tako narežemo na približno enako velike kocke. Česen in čebulo olupimo ter ločeno sesekljamo.
V loncu segrejemo olje. Nanj stresemo meso in ga med občasnim mešanjem počasi pražimo 5 minut. Popraženo meso poberemo iz lonca, vanj pa stresemo narezano zelenjavo, česen in čebulo. Sestavine med občasnim mešanjem na zmerni temperaturi pražimo 5 minut.
V lonec vrnemo popraženo meso in vse sestavine zalijemo z vročo vodo. S kuhalnico dobro postrgamo po dnu lonca. Dodamo sol, poper in lovorov list. Zavremo, nato pa temperaturo znižamo in ob rahlem vrenju kuhamo še 30 do 40 minut oziroma toliko časa, da se meso zmehča.
Sesekljan peteršilj vmešamo v obaro, ko je ta že kuhana. Obaro postrežemo s kruhom ali z žganci.
V loncu segrejemo olje. Nanj stresemo meso in ga med občasnim mešanjem počasi pražimo 5 minut. Popraženo meso poberemo iz lonca, vanj pa stresemo narezano zelenjavo, česen in čebulo. Sestavine med občasnim mešanjem na zmerni temperaturi pražimo 5 minut.
V lonec vrnemo popraženo meso in vse sestavine zalijemo z vročo vodo. S kuhalnico dobro postrgamo po dnu lonca. Dodamo sol, poper in lovorov list. Zavremo, nato pa temperaturo znižamo in ob rahlem vrenju kuhamo še 30 do 40 minut oziroma toliko časa, da se meso zmehča.
Sesekljan peteršilj vmešamo v obaro, ko je ta že kuhana. Obaro postrežemo s kruhom ali z žganci.