- 2 žlici oljčnega olja
- 1/2 čebule
- 3 stroki česna
- 1 krompir
- 2 pločevinki mladega graha
- sol
- bazilika
- poper
Šparglje operemo, jim odrežemo oleseneli del in jih narežemo na dva cm dolge koščke. Krompir olupimo, narežemo na koščke in operemo. Čebulo in česen drobno sesekljamo.
Segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in česen. Ko posteklenita, dodamo na kocke narezan krompir. Dušimo še nekaj minut, nato dodamo oplaknjen grah, šparglje, dobro premešamo in popražimo.
Ko voda povre, dodamo začimbe, spet premešamo in zalijemo z vročo vodo. Juho kuhamo 15 minut. Iz nje poberemo šparglje in odrežemo vršičke.
Preden juho postrežemo, pa jo spasiramo s paličnim mešalnikom. Z vršički špargljev okrasimo juho, ko jo že imamo v krožnikih.
Segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in česen. Ko posteklenita, dodamo na kocke narezan krompir. Dušimo še nekaj minut, nato dodamo oplaknjen grah, šparglje, dobro premešamo in popražimo.
Ko voda povre, dodamo začimbe, spet premešamo in zalijemo z vročo vodo. Juho kuhamo 15 minut. Iz nje poberemo šparglje in odrežemo vršičke.
Preden juho postrežemo, pa jo spasiramo s paličnim mešalnikom. Z vršički špargljev okrasimo juho, ko jo že imamo v krožnikih.