- 3 rumene paprik
- 3 rdeče paprike
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- olivno olje
- 500 ml jušne osnove
- 100 ml suhega belega vina
- 4 vejice svežega timijana
- 100 ml sladke smetane
- sol
- poper
Rumene in rdeče paprike narežemo na majhne koščke in stresemo v ločeni posodi. Čebuli narežemo na kocke, česen pa sesekljamo. Polovico narezane čebule podušimo v loncu na žlici olja, da postekleni. Dodamo narezano rumeno papriko in premešamo. Po 10 minutah dušenja zalijemo z 250 ml jušne osnove in 50 ml belega vina, nato začinimo s soljo, poprom, polovico sesekljanega česna in polovico timijana. Zavremo in nekaj časa kuhamo pri nizki temperaturi. Na koncu umešamo 50 ml sladke smetane, še enkrat zavremo, nato juho pretlačimo s paličnim mešalnikom in odstavimo s štedilnika.
Na enak način pripravimo še juho iz rdeče paprike. Ko juho postrežemo, v krožnik hkrati nalivamo rdečo in rumeno juho. Okrasimo z lističi timijana.
Na enak način pripravimo še juho iz rdeče paprike. Ko juho postrežemo, v krožnik hkrati nalivamo rdečo in rumeno juho. Okrasimo z lističi timijana.