- 2 različni ribi teže cca kilogram (ta na fotografiji je skuhana z pajkom in ribonom)
- 2 večja korenčka
- velika pest peteršilja
- 1 veja zelene
- 1 srednja rumena čebula
- 2 lista lovorja
- 2 stroka česna
Ribi očistimo (glave in rep pustimo) in ju damo na stran, da se odcedita. Med tem operemo jušno zelenjavo, jo damo v lonec in zalijemo s hladno vodo. Dodamo lovor in česen, pokrijemo in pustimo, da zavre.
Ko zavre, kuhamo 25 minut na nižji temperaturi, tako, da vse skupaj brbota, še vedno pustimo pokrito ali delno pokrito. Med tem časom se zelenjava zmehča in dodamo še celi ribi noter, ki ju pustimo, da se na počasnem ognju kuhata 15 minut.
Ugasnemo plin, juho precedimo, ribo očistimo, korenje prihranimo. Določimo, koliko bomo pojedli in zakuhamo v juho riž. Juho postrežemo vročo in ji dodamo očiščeno ribo ter korenček. Po želji lahko namesto riža vkuhamo testenine ali juho postrežemo zgolj z ribo in s korenjem.
Raje izberemo dve večji ribi, ker ju je lažje očistiti, ko sta kuhani, lahko pa za juho uporabimo zgolj glave in repe rib, ki jih ob pripravi druge ribje hrane ne potrebujemo.
Sol in poper dodamo po želji.
Ko zavre, kuhamo 25 minut na nižji temperaturi, tako, da vse skupaj brbota, še vedno pustimo pokrito ali delno pokrito. Med tem časom se zelenjava zmehča in dodamo še celi ribi noter, ki ju pustimo, da se na počasnem ognju kuhata 15 minut.
Ugasnemo plin, juho precedimo, ribo očistimo, korenje prihranimo. Določimo, koliko bomo pojedli in zakuhamo v juho riž. Juho postrežemo vročo in ji dodamo očiščeno ribo ter korenček. Po želji lahko namesto riža vkuhamo testenine ali juho postrežemo zgolj z ribo in s korenjem.
Raje izberemo dve večji ribi, ker ju je lažje očistiti, ko sta kuhani, lahko pa za juho uporabimo zgolj glave in repe rib, ki jih ob pripravi druge ribje hrane ne potrebujemo.
Sol in poper dodamo po želji.