- 1 konzerva rjavega fižola
- 1 konzerva belega fižola
- 2 korenčka
- 100 g majhnih testenin
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 1 steblo zelene
- 1 šopek svežega peteršilja
- 1 žlička sladke mlete paprike
- ščepec pekoče paprike
- 0,3 dl oljčnega olja
Mineštra bo okusna in skuhana v pol urice. Česen, čebulo in peteršilj drobno nasekljamo. Najprej na oljčnem olju popražimo čebulo. Da bo hitreje, jo damo na mrzlo olje, dodamo ščepec soli in ščepec pecilnega praška, čebula se bo razpustila v nekaj minutah. Dodamo še česen, peteršilj, nasekljano steblo zelene in na kolutke narezan ostrgan korenček.
Dušimo nekaj minut, da česen zadiši, dodamo še mleto papriko, lahko malo pekoče. Dušimo pet minut, dodamo obe konzervi fižola s tekočino vred, premešamo, dodamo liter mrzle vode in po potrebi dosolimo. Ko zavre, stresemo v posodo še pašto in kuhamo toliko časa, da se pašta zmehča, okoli 10 minut. Postrežemo s kruhom.
Dušimo nekaj minut, da česen zadiši, dodamo še mleto papriko, lahko malo pekoče. Dušimo pet minut, dodamo obe konzervi fižola s tekočino vred, premešamo, dodamo liter mrzle vode in po potrebi dosolimo. Ko zavre, stresemo v posodo še pašto in kuhamo toliko časa, da se pašta zmehča, okoli 10 minut. Postrežemo s kruhom.