- 1 rjava čebula
- 3 stroke česna
- tekočina, ki jo odlijemo od kuhanja paradižnikove mezge - 1 liter
- 1 malo naribano korenje
- 1 čajna žlica moke
- 1 čajna žlica sušene jušne zelenjave
- sol
- piment
- šetraj
- 1 žlica zakuhe za juho (drobne jušne testenine)
- 2 žlici sladke ali kisle smetane
Čebulo in česen rahlo popražimo na maščobi, samo toliko, da postekleni. Dodamo čajno žličko moke in dobro premešamo, da ni vidnih grudic. Ob mešanju dodamo paradižnikovo tekočino. Dodajmo še sol, jušno zelenjavo, začimbe in naribano korenje. Kuhamo vsaj pol ure.
Dodamo jušne testenine. Ko so testenine skuhane, dodamo še smetano in juho serviramo.
Dodamo jušne testenine. Ko so testenine skuhane, dodamo še smetano in juho serviramo.