- 700 g perutnine
- 1,25 l kostne juhe ali juhe iz koncentrata
- 40 g maščobe
- 30 g moke
- 30 g drobtin
- 120 g jušne zelenjave
- 50 g čebule
- 2 stroka česna
- zmlet poper
- lovorov list
- majron
- timjan
- sol
- pehtranov kis po okusu
Peutnino razdelimo na več kosov, stresemo jih v kostno juho, dodamo na rezine narezano zelenjavo in začimbe. Medtem ko se obara kuha, na maščobi prepražimo moko. Ko zarumeni, dodamo drobno sesekljano čebulo, jo prepražimo, dodamo drobtine, premešamo, dodamo strt česen, ga prepražimo le toliko, da zadiši, nato prilijemo nekoliko mrzle vode, da se prežganje prekuha. Vlijemo ga k obari, solimo, začinimo. Vse skupaj naj vre, da se meso zmehča in prežganje dobro prekuha. Nazadnje jed okisamo. Obaro lahko skuhamo tudi iz samih perutnic.