- 500 g lisičk
- 5 večjih krompirjev
- 1 velika čebula
- 3 stroki česna
- 4 vejice peteršilja
- olivno olje
- sol
- poper
- 2 ščepca peteršilja
Krompir olupimo, zrežemo na čim manjše (in enakomerne) kocke, ki jih dobro operemo. Lisičke očistimo, dobro operemo pod tekočo vodo in osušimo s papirnato brisačo. Manjše lisičke pustimo cele, večje pa lahko prerežemo na pol. Tudi čebulo zrežemo na drobno. Česen olupimo in sesekljamo, peteršilj pa operemo in na drobno sesekljamo.
V kozici segrejemo olje, na katerem popražimo čebulo. Dodamo lisičke in jih med občasnim mešanjem pražimo toliko časa, da ostanejo brez vode. Dodamo česen in zalijemo z vodo. Dodamo še narezan krompir in sol. Na zmernem ognju juho kuhamo 20 minut.
Proti koncu kuhanja v juho dodamo peteršilj in čisto malo smetane. Kuhamo še 10 minut in še vroče postrežemo.
V kozici segrejemo olje, na katerem popražimo čebulo. Dodamo lisičke in jih med občasnim mešanjem pražimo toliko časa, da ostanejo brez vode. Dodamo česen in zalijemo z vodo. Dodamo še narezan krompir in sol. Na zmernem ognju juho kuhamo 20 minut.
Proti koncu kuhanja v juho dodamo peteršilj in čisto malo smetane. Kuhamo še 10 minut in še vroče postrežemo.