- 3 srednje veliki krompirji
- 3 srednje veliki korenčki
- velika pest blitve
- 70 g leče
- 1 čebula
- kurkuma
- curry
- sol
- poper
- vejica peteršilja
- žlica sladke mlete paprike
- 1,5 dcl kokosovega mleka
Lečo dobro operemo in 10 minut kuhamo skupaj z nekaj kapljicami limone in lovorjevim listom. Med tem, ko se leča kuha, popražimo čebulo, olupimo in narežemo krompir in korenje ter vse skupaj še nekaj minut pražimo. Dodamo še vse začimbe, sol in poper. Zalijemo z vodo, in sicer toliko, da je zelenjava dobro prekrita.
Dodamo lečo, ki smo jo kuhali v posebni kozici in vse skupaj kuhamo še toliko časa, da se krompir in korenje zmehčata, torej okoli 15 minut. Dodamo oprano in narezano blitvo ter pokuhamo še 5 minut. Nato juho spasiramo, dodamo še 1,5 dcl kokosovega mleka in dobro premešamo. Postrežemo še vroče!
Dodamo lečo, ki smo jo kuhali v posebni kozici in vse skupaj kuhamo še toliko časa, da se krompir in korenje zmehčata, torej okoli 15 minut. Dodamo oprano in narezano blitvo ter pokuhamo še 5 minut. Nato juho spasiramo, dodamo še 1,5 dcl kokosovega mleka in dobro premešamo. Postrežemo še vroče!