- 4 srednje veliki korenčki
- 1 koleraba
- 1/2 srednje velike čebule
- 1/2 žlice olja
- 2 žlici pšeničnega zdroba
- sol
- poper
- vejica peteršilja
Čebulo olupimo in sesekljamo. Prepražimo jo na olju, toliko, da postekleni. Dodamo na majhne koščke narezano kolerabo, ki smo jo olupili. Premešamo. Preden zalijemo z vodo, dodamo še na kolobarje narezan korenček. Posolimo, popopramo in zalijemo z vročo vodo.
Kuhamo okoli 20 minut, nato dodamo pšenični zdrob in pokuhamo še 5 minut. Preden juho postrežemo, ji dodamo še sveže sesekljan peteršilj. Pa dober tek!
Kuhamo okoli 20 minut, nato dodamo pšenični zdrob in pokuhamo še 5 minut. Preden juho postrežemo, ji dodamo še sveže sesekljan peteršilj. Pa dober tek!