- 500 g jurčkov
- 600 g krompirja
- 2 večja korenčka
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- šopek svežega peteršilja
- 50 ml oljčnega olja
- sol
- poper
Čebulo drobno nasekljamo, v lonec damo oljčno olje in kar na mrzlega stresemo čebulo, ki jo malo posolimo. Pražimo približno 15 minut, po potrebi zalivamo z vodo ali jušno osnovo.
Ko se čebula zmehča, dodamo nasekljam česen, nasekljan peteršilj in pražimo 3 minute, da česen zadiši. Dodamo še na kocke narezane gobe in očiščen in narezan korenček. Dušimo nekaj minut, nato zalijemo z litrom in pol vode, dodamo sol in poper.
Krompir olupimo, polovico za narežemo na kocke, polovico pa naribamo, da se juga bolj zgosti. Krompir dodamo v lonec in kuhamo toliko časa, da se krompir v kockah čisto zmehča. Poskusimo, če je dovolj začinjeno, po potrebo dodamo še kakšno začimbo, če želite lahko dodate tudi žlico ali dve kisle smetane. Postrežemo še vročo.
Ko se čebula zmehča, dodamo nasekljam česen, nasekljan peteršilj in pražimo 3 minute, da česen zadiši. Dodamo še na kocke narezane gobe in očiščen in narezan korenček. Dušimo nekaj minut, nato zalijemo z litrom in pol vode, dodamo sol in poper.
Krompir olupimo, polovico za narežemo na kocke, polovico pa naribamo, da se juga bolj zgosti. Krompir dodamo v lonec in kuhamo toliko časa, da se krompir v kockah čisto zmehča. Poskusimo, če je dovolj začinjeno, po potrebo dodamo še kakšno začimbo, če želite lahko dodate tudi žlico ali dve kisle smetane. Postrežemo še vročo.