- 2 storža mlade koruze
- 250 g prekajenih svinjskih rebrc
- sol
- poper v zrnju
- kumina
- majaron
- 1 lovorov list
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 200 g mladega krompirja
- 1 dl mleka
- 2 žlici masti
V liter hladne vode damo žličko soli, nekaj zrnc popra, lovorov list, za noževo konico kumine in majarona, očiščeno in napol prerezano čebulo ter oluščena stroka česna. Vodo z začimbami zavremo in kuhamo 10 do 15 minut, nato to marinado ohladimo. Suha rebrca operemo in razrežemo na posamezne kose ter jih pustimo čez noč v hladni marinadi.
Naslednji dan na masti prepražimo sesekljano čebulo in dodamo rebrca iz marinade. Olupimo krompir in ga narežemo na kocke, oružimo koruzna storža, zrna stremo ter dodamo k praženi čebuli in rebrcam. Vse skupaj malo popražimo. Prilijemo mleko in precejeno marinado ter vse skupaj kuhamo pri zmerni temperaturi, dokler se vse ne zmehča.
Naslednji dan na masti prepražimo sesekljano čebulo in dodamo rebrca iz marinade. Olupimo krompir in ga narežemo na kocke, oružimo koruzna storža, zrna stremo ter dodamo k praženi čebuli in rebrcam. Vse skupaj malo popražimo. Prilijemo mleko in precejeno marinado ter vse skupaj kuhamo pri zmerni temperaturi, dokler se vse ne zmehča.