- 1 kg govejega mesa s kostjo
- 3 korenčki
- polovica gomolja zelene
- majhna koleraba
- šopek peteršilja in peteršiljeva koreninica
- olupljen strok česna
- muškatni orešček
- sol
- poper v zrnju
- 1 jajce
- 100 g moke
Če želimo bolj bistro juho, damo v manjši lonec kos mesa s kostjo, najbolje osso bucco. Prilijemo mrzlo vodo in na močnem ognju na hitro zavremo.
Med tem damo v večji lonec očiščeno zelenjavo in začimbe. Ko meso zavre, vodo odlijemo in ga pod tekočo vodo operemo. Meso damo k zelenjavi, zalijemo z dvema litroma mrzle vode in kuhamo vsaj dve uri. Juha naj vre čisto počasi.
Ko je kuhana, jo precedimo, zelenjavo lahko narežemo v juho ali pa porabimo za različne omake.
Med tem naredimo še ribano kašo. Moko malo posolimo, dodamo jajce in dobro premešamo. Testo mora biti precej trdo, če ni, dodamo še malo moke. Na strgalo naribamo testo, ribano kašo razprostremo na kuhinjski prtiček, da se malo posuši. Zakuhamo jo v juho in postrežemo. Kuhana je v dveh minutah.
Med tem damo v večji lonec očiščeno zelenjavo in začimbe. Ko meso zavre, vodo odlijemo in ga pod tekočo vodo operemo. Meso damo k zelenjavi, zalijemo z dvema litroma mrzle vode in kuhamo vsaj dve uri. Juha naj vre čisto počasi.
Ko je kuhana, jo precedimo, zelenjavo lahko narežemo v juho ali pa porabimo za različne omake.
Med tem naredimo še ribano kašo. Moko malo posolimo, dodamo jajce in dobro premešamo. Testo mora biti precej trdo, če ni, dodamo še malo moke. Na strgalo naribamo testo, ribano kašo razprostremo na kuhinjski prtiček, da se malo posuši. Zakuhamo jo v juho in postrežemo. Kuhana je v dveh minutah.