- 1/2 kg govedine
- 2 manjši kosti
- sol
- poprova zrna
- lovorov list
- 1 manjša čebula
- 1 strok česna
- 1 steblo zelene
- 2 lista zelja
- 3 korenčki
- 1 manjši paradižnik
- 1 manjši por
- 1 kos kolerabe
- šopek peteršilja in korenina
Meso operite pod hladno vodo in ga malo potolcite. Skupaj s kostmi ga dajte v lonec, dodajte čajno žličko in pol soli ter zalijte s približno dvema litroma hladne vode.
Ko zavre, vodo odlijte, očistite pene in nato ponovite zalivanje z vodo, dodajte oprano in očiščeno zelenjavo ter začimbe.
Na majhnem ognju naj nato vre vsaj dve ali tri ure.
Ko je juha kuhana, jo dobro precedite in vanjo vkuhajte zakuho po želji.
Ko zavre, vodo odlijte, očistite pene in nato ponovite zalivanje z vodo, dodajte oprano in očiščeno zelenjavo ter začimbe.
Na majhnem ognju naj nato vre vsaj dve ali tri ure.
Ko je juha kuhana, jo dobro precedite in vanjo vkuhajte zakuho po želji.