- 200 g kuhanega fižola
- 1 večja čebula
- 2 stroka česna
- 1 korenček
- paradižnikova mezga
- gomoljna zelena
- vejica peteršilja
- 1 dl suhega rdečega ali belega vina
- 1 pest srednje velikih testenin
- sol
- črni poper
- šetraj
- majaron
- lovorjev list
Na olju prepražimo drobno sesekljano čebulo, ki ji dodamo sesekljan česen. Oboje pražimo samo tako dolgo, da zadiši.
Dodamo za eno pest gomoljne zelene, narezane na drobne kockice, korenček, ki smo ga narezali na kolobarčke, prilijemo paradižnikovo mezgo in vino, šetraj, majaron, lovorjev list ter kuhamo, da alkohol izhlapi. Zalijemo z vodo in zavremo.
Ko zavre, temperaturo znižamo in dodamo testenine. Ko so te kuhane, dodamo kuhan fižol, odstavimo, solimo, popramo in dodamo sesekljano peteršiljevo listje. Ponudimo kot samostojen lažji obrok ali juho.
Dodamo za eno pest gomoljne zelene, narezane na drobne kockice, korenček, ki smo ga narezali na kolobarčke, prilijemo paradižnikovo mezgo in vino, šetraj, majaron, lovorjev list ter kuhamo, da alkohol izhlapi. Zalijemo z vodo in zavremo.
Ko zavre, temperaturo znižamo in dodamo testenine. Ko so te kuhane, dodamo kuhan fižol, odstavimo, solimo, popramo in dodamo sesekljano peteršiljevo listje. Ponudimo kot samostojen lažji obrok ali juho.