- 200 g fižola
- 1,5 l vode
- 2 korenčka
- 1 do 2 papriki
- 2 pretlačena paradižnika
- 2 čebuli
- 2 jedilni žlici olja
- 1 čajna žlica paprike
- sol
- poper
Fižol namočimo in čez noč pustimo v vodi. Naslednje jutro odcedimo vodo, prilijemo svežo vodo, tako da prikriva fižol in zavremo. Solimo po okusu.
Kuhamo na rahlem ognju približno eno uro oziroma tako dolgo, da se fižol zmehča. V večjem loncu segrejemo olje ter malo popražimo čebulo in korenje, ne da bi porjavela (približno 5 do 10 minut). Dodamo papriko in papriko v prahu, premešamo in dodamo fižolu. Olupimo in pretlačimo dva paradižnika, nato dodamo juho in pustimo vreti na rahlem ognju približno 20 minut.
Kuhamo na rahlem ognju približno eno uro oziroma tako dolgo, da se fižol zmehča. V večjem loncu segrejemo olje ter malo popražimo čebulo in korenje, ne da bi porjavela (približno 5 do 10 minut). Dodamo papriko in papriko v prahu, premešamo in dodamo fižolu. Olupimo in pretlačimo dva paradižnika, nato dodamo juho in pustimo vreti na rahlem ognju približno 20 minut.