- 350 g čičerike
- 50 ml olja
- 1 čebula
- sok 1 limone
- 3 žlice peteršilja
- sol
- poper
- gorčično olje
Čičeriko čez noč namočimo v hladno vodo. Če uporabite čičeriko iz konzerve, je ta že ustrezno pripravljena (kuhana), tako da predhodno namakanje ni potrebno.
Na olju prepražimo čebulo, dodamo odcejeno in s hladno vodo oprano čičeriko, dobro premešamo in dodamo vročo vodo (voda naj sega približno 4 cm nad zrna čičerike). Ko vse skupaj zavre, posnamemo peno s površine, zmanjšamo ogenj, dodamo malo popra, pokrijemo in kuhamo toliko časa, da se čičerika zmehča (eno do eno uro in pol). Ko se čičerika zmehča, dodamo limonin sok, posolimo, del čičerike (približno 2 zajemalki) pa zmeljemo, da juho zgostimo.
Kuhamo še 5-10 minut, dodamo peteršilj in po želji pokapljamo z gorčičnim oljem ali sladko smetano.
Na olju prepražimo čebulo, dodamo odcejeno in s hladno vodo oprano čičeriko, dobro premešamo in dodamo vročo vodo (voda naj sega približno 4 cm nad zrna čičerike). Ko vse skupaj zavre, posnamemo peno s površine, zmanjšamo ogenj, dodamo malo popra, pokrijemo in kuhamo toliko časa, da se čičerika zmehča (eno do eno uro in pol). Ko se čičerika zmehča, dodamo limonin sok, posolimo, del čičerike (približno 2 zajemalki) pa zmeljemo, da juho zgostimo.
Kuhamo še 5-10 minut, dodamo peteršilj in po želji pokapljamo z gorčičnim oljem ali sladko smetano.