- 1 kg očiščene buče - hokaido
- 1 liter vode ali bistre juhe
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 180 g smetane za kuhanje
- 20 g sladke mlete paprike
- ščepec pekoče paprike
- žlička soli
- malo muškatnega oreščka
- 1 lovorjev list
- 50 ml oljčnega olja
- 50 ml bučnega olja
- popražena bučna semena
Bučo očistimo semen in jo narežemo na kocke. Čebulo in česen drobno nasekljamo. V večjem loncu segrejemo oljčni olje in na njem popražimo čebulo. Pražimo toliko časa, da postekleni, jo malo zalijemo in nadaljujemo s praženjem. Ko se olje zbistri, dodamo še nasekljan česen. Pražimo nekaj minut, da česen zadiši, nato dodamo na kocke narezano bučo, pražimo še minuto ali dve.
Zalijemo z vodo ali jušno osnovo, dodamo lovorjev list, muškatni orešček, sladko papriko, sol in po okusu malo pekoče paprike. Kuhamo približno 15 minut, da se buča zmehča. Dodamo še smetano za kuhanje, vzamemo ven lovorjev list in s paličnim mešalnikom zmiksamo juho. Kuhamo še dve minuti in jugo damo na krožnike. Na krožniku ji dodamo malo bučnega olja in popraženih bučnih semen.
Zalijemo z vodo ali jušno osnovo, dodamo lovorjev list, muškatni orešček, sladko papriko, sol in po okusu malo pekoče paprike. Kuhamo približno 15 minut, da se buča zmehča. Dodamo še smetano za kuhanje, vzamemo ven lovorjev list in s paličnim mešalnikom zmiksamo juho. Kuhamo še dve minuti in jugo damo na krožnike. Na krožniku ji dodamo malo bučnega olja in popraženih bučnih semen.