- 2 bučki
- 2 korenčka
- 2 krompirja
- 100 g špinače
- 1 velika čebula
- 3 stroki česna
- šopek peteršilja
- muškatni orešček
- majaron
- timijan
- sol
- poper
- 3 žice dobrega oljčnega olja
- kisla smetana
Najprej pripravimo zelenjavo, čebulo in česen nasekljamo, bučki narežemo na koščke, korenčka olupimo in narežemo na kolobarje, peteršilj in špinačo grobo nasekljamo. V lonec damo najprej oljčno olje, na njem prepražimo nasekljano čebulo, ki jo malo posolimo. Ko postekleni, dodamo še česen in peteršilj. Malo popražimo, dodamo korenček in bučke, ki spustijo vodo. 5 minut dušimo na zmernem ognju, nato dolijemo en liter vode, dodamo vse začimbe, po potrebi dosolimo in dodamo še na kocke narezan olupljen krompir.
Kuhamo približno 20 minut, dodamo še nasekljano špinačo in kuhamo še toliko časa, da se vsa zelenjava zmehča. S paličnim mešalnikom jo zmiksamo, postrežemo s kislo smetano in popraženimi kruhovimi kockami.
Kuhamo približno 20 minut, dodamo še nasekljano špinačo in kuhamo še toliko časa, da se vsa zelenjava zmehča. S paličnim mešalnikom jo zmiksamo, postrežemo s kislo smetano in popraženimi kruhovimi kockami.