- 4-5 mladih manjših bučk
- malo olja
- 2 žlici masla
- 1 manjšo čebulo
- 3 pesti v kropu prej prekuhane blitve
- 2 za pest velika krompirja
- muškatni orešček
- poper
- majaron
- kurkuma
- kumina
- drobnjak
- tržaška omaka
Čebulo olupimo, narežemo in na olju pražimo, da postane prozorna. Takrat dodamo bučke, zrezane na kocke ali kolobarje, pražimo eno minuto, dodamo na kocke zrezan krompir, pražimo vse skupaj še eno minuto. Zalijemo s trikratno količino vode. Dodamo maslo, muškatni orešček, kurkumo in kumino. Kuhamo 15 minut, dodamo blitvo in kuhamo, dokler se krompir ne zmehča.
Ko je krompir mehak, vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom, kar med tem, ko juha še kuha. Pustimo še tri minute na ognju, nato ugasnemo.
Dodamo majaron, drobnjak, poper in čajno žličko tržaške omake. Nič ne mešamo, samo pokrijemo. Pustimo počivati pet minut, zmešamo in postrežemo.
Ko je krompir mehak, vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom, kar med tem, ko juha še kuha. Pustimo še tri minute na ognju, nato ugasnemo.
Dodamo majaron, drobnjak, poper in čajno žličko tržaške omake. Nič ne mešamo, samo pokrijemo. Pustimo počivati pet minut, zmešamo in postrežemo.