- 6-8 mladih, še ne čisto odprtih marel (dežnikaric)
-
60 g pizza šunke (lahko tudi kake druge salame ali klobase)
-
100 g poljubnega sira
-
3 jajca
-
100 g krušnih drobtin
-
60 g moke
-
1/2 čajne žličke domače (lahko tudi kupljene) vegete ali pa samo poper, sol in suhi česen po okusu
Marelam najprej previdno odstranimo peclj. Nato vrhnji del na hitro splaknemo pod tekočo vodo in s krpo ali papirnato brisačko osušimo.
Pripravimo nadev: na drobno sesekljamo salamo, umešamo eno jajce, vegeto ali začimbe po okusu ter dobro premešamo, da dobimo kompaktno maso.
Napolnimo klobučke marel ter jih spaniramo v moki, jajcih in drobtinah. Na manjši pekač položimo peki papir, nato pa še spanirane marele. Položimo jih v predhodno ogreto pečico na 180 °C. Pečemo 15 min. Nato pečico zmanjšamo na 150 °C in pečemo še 10-15 min. Postrežemo še tople.