- 1 marela (dežnikarica)
-
cca 60 g pizza šunke
-
1 - 2 ščepca soli (lahko tudi domače vegete)
-
1 strok česna
-
velika žlica oljčnega olja
-
pelati, kečap ali šalša po želji in okusu
-
60 - 80 g poljubnega sira
Razprti mareli odstranimo pecelj, jo pod tekočo vodo na hitro (sicer se preveč napije vode in je goba potem vodena) splaknemo vrhnji del. Osušimo jo tako, da jo nežno popivnamo s krpo.
Na hitro jo z obeh strani na ne premočnem ognju popečemo na olju, ki smo ga prej segreli v ponvi. Nato marelo položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Obrnjena mora biti z resicami navzgor. Po resicah potresemo sol in česen, nato pa jo obložimo po plasteh s pelati, šunko, sirom in položimo v predhodno ogreto pečico na 180 °C. Pečemo 15 min. Nato pečico zmanjšamo na 150 °C in pečemo še 10 min, odvisno od moči pečice. Pečena je, ko se sir stopi in zapeče. Postrežemo še tople.