- 1 veliko čebulo
- 200 g očiščenega hrastovega ali borovega glivca
- 3-4 krompirje
- 2 lista lovorja
- 1 žlica sušene jušne zelenjave
- začimbe po okusu (šetraj, timijan ...)
- mleti česen
- mleti poper
- kisla smetana
Čebulo narežemo na drobne koščke in jo popražimo. Očiščen glivec narežemo na manjše dele in ga popražite na čebuli. Posolimo, popopramo, dodamo mleti česen in jušno zelenjavo. Zalijemo z vodo, dodamo timijan ali šetraj in kuhamo 15 minut na zmerni temperaturi.
Medtem operemo in olupimo krompir in ga narežemo na kocke. Dodamo ga jedi in kuhamo toliko časa, da se krompir skuha. Ko je jed gotova, vzamemo eno zajemalko iz lonca, zmes zmiksamo in vrnemo v lonec. Tako boste jed zgostili. Po želji dodamo še kislo smetano.
Medtem operemo in olupimo krompir in ga narežemo na kocke. Dodamo ga jedi in kuhamo toliko časa, da se krompir skuha. Ko je jed gotova, vzamemo eno zajemalko iz lonca, zmes zmiksamo in vrnemo v lonec. Tako boste jed zgostili. Po želji dodamo še kislo smetano.