- 2 srednje veliki čebuli
- 20 dag pečene slanine
- 4 stroke česna
- 1 dl olja
- 70 dag mešanih gob
- 4 večje jurčke
- 4 kisle kumarice
- 3 rdeče pečene paprike
- 1 žlica kaper, vloženih v kis
- 10 dag črnih oliv
- 1 žlica vegete
- 1 žlička rdeče paprike
- poper
- majaron
- timijan
Piščančja prsa skuhamo in nekoliko solimo. Jetrca skuhamo brez soli. Čebulo sesekljamo, popražimo na olju da postekleni in nekoliko solimo. Dodamo sesekljano slanino, dušimo in nato dodamo gobe, ki smo jih očistili, nekaj minut prekuhali in odcedili. Mešanico dušimo in zalivamo z juho kuhanih piščančjih prsi. Začinimo z vegeto in drugimi začimbami ter dušimo, dokler tekočina skoraj ne izpari. Odstavimo od ognja, da se mešanica ohladi.
Ohlajena prsa in jetrca sesekljamo, prav tako tudi kumarice in pečeno papriko. Vse sestavine zmešamo v mešalniku. Dodamo gobe, nato še stisnjene stroke česna in mešamo, da dobimo gladek namaz, ki se da lepo mazati. Po potrebi namaz dosolimo oziroma mu dodamo nekoliko juhe, če ni dovolj gladek.
Ohlajena prsa in jetrca sesekljamo, prav tako tudi kumarice in pečeno papriko. Vse sestavine zmešamo v mešalniku. Dodamo gobe, nato še stisnjene stroke česna in mešamo, da dobimo gladek namaz, ki se da lepo mazati. Po potrebi namaz dosolimo oziroma mu dodamo nekoliko juhe, če ni dovolj gladek.