- 30 dag šampinjonov
- 1 srednje velika čebula
- peteršilj
- 1 česen
- šetraj
- origano
- poper
- sol
- 2,5 dl sladke smetane
- 1 dl kisle smetane
Ajdovo kašo dobro operemo pod hladno vodo in nato kuhamo 15 minut v osoljenem slanem kropu in sicer eno skodelico surove ajdove kaše zalijemo s petimi skodelicami vode. Kuhano kašo odcedimo.
Čebulo drobno nasekljamo in jo nato porumenimo na segretem olju. Dodamo na lističe narezane šampinjone in jih na srednje močnem ognju pražimo približno 10 minut. Dodamo sesekljan peteršilj, mleti česen, origano, šetraj, mleti poper in sol ter še malo popražimo. Prilijemo sladko smetano in pustimo vreti cca pet minut. Nato primešamo kuhano in odcejeno ajdovo kašo. Vmešamo še kislo smetano in na hitro segrejemo. Pozor, tekočina v jedi zdaj ne sme zavreti.
Postrežemo s puranjim zrezkom, ki smo ga pripravili na žaru.
Čebulo drobno nasekljamo in jo nato porumenimo na segretem olju. Dodamo na lističe narezane šampinjone in jih na srednje močnem ognju pražimo približno 10 minut. Dodamo sesekljan peteršilj, mleti česen, origano, šetraj, mleti poper in sol ter še malo popražimo. Prilijemo sladko smetano in pustimo vreti cca pet minut. Nato primešamo kuhano in odcejeno ajdovo kašo. Vmešamo še kislo smetano in na hitro segrejemo. Pozor, tekočina v jedi zdaj ne sme zavreti.
Postrežemo s puranjim zrezkom, ki smo ga pripravili na žaru.