Kruhki:
- 125 g posnete skute
- 2 jajci
- 1/2 pecilnega praška
- sol
- poper
- zelišča
Namaz iz pese:
- 2 kuhani rdeči pesi
- sok 1/2 limone
- olivno olje
- sol
- poper
- sezam
- kumina v prahu
- sveži česen
Kruhki:
Skuto, 1 rumenjak ter pecilni prašek premešamo. Po okusu in želji dodamo sol, poper ter zelišča oz. začimbe. Beljaka stepemo ter čvrstega dodamo k zmesi iz skute. Dobljeno zmes premažemo na pekač obložen s peki papirjem, pečemo na temperaturi 150 °C ca. 20min oziroma do željene rjave barve. Po pretečenem času vzamemo iz pečice ter po želji premažemo in/ali obložimo.
Namaz:
Sezam na rahlo prepražimo, toliko da se rumenkasto obarva, česen olupimo in na drobno nasekljamo ali stisnemo, pesi naribamo, primešamo sezam, mleto kumino ter vse zmiksamo v gladko zmes, prilijemo sok pol limone, začinimo s soljo ter poprom in dodamo olivno olje toliko, da dobimo mazav namaz.
Skuto, 1 rumenjak ter pecilni prašek premešamo. Po okusu in želji dodamo sol, poper ter zelišča oz. začimbe. Beljaka stepemo ter čvrstega dodamo k zmesi iz skute. Dobljeno zmes premažemo na pekač obložen s peki papirjem, pečemo na temperaturi 150 °C ca. 20min oziroma do željene rjave barve. Po pretečenem času vzamemo iz pečice ter po želji premažemo in/ali obložimo.
Namaz:
Sezam na rahlo prepražimo, toliko da se rumenkasto obarva, česen olupimo in na drobno nasekljamo ali stisnemo, pesi naribamo, primešamo sezam, mleto kumino ter vse zmiksamo v gladko zmes, prilijemo sok pol limone, začinimo s soljo ter poprom in dodamo olivno olje toliko, da dobimo mazav namaz.