- Piščanec – pol prsi
- 1 korenček
- 1 zelena paprika
- 1 konzerva bambusovih vršičkov
- 2 jajci
- 200 g riževih rezancev
- sezamovo olje
Omaka:
- 1 žlica sezamovega olja
- 100 ml sojine omake
- 75 ml riževega vina (sake)
- 1 zvrhana žlica rjavega sladkorja
- 2 žlici praženih sezamovih semen
Pripravimo omako. V kozico damo sezamovo olje, nato dodamo sojino omako, sake, sladkor in sezamova semena. Počakamo da omaka zavre.
V voku na malo sezamovega olja popečemo na kocke narezanega piščanca, popečenega vzamemo iz voka in shranimo na toplem.
V vok damo korenček, papriko bambusove vršičke. Pečemo toliko časa, da se zmehča, potem naredimo na sredini prostor in vanj zlijemo umešano jajce. Skupaj dobro popečemo.
Rezance skuhamo posebej. Na popečeno zelenjavo z jajcem stresemo rezance, meso, prelijemo z pripravljeno omako in vse skupaj dobro premešamo. Postrežemo takoj.
V voku na malo sezamovega olja popečemo na kocke narezanega piščanca, popečenega vzamemo iz voka in shranimo na toplem.
V vok damo korenček, papriko bambusove vršičke. Pečemo toliko časa, da se zmehča, potem naredimo na sredini prostor in vanj zlijemo umešano jajce. Skupaj dobro popečemo.
Rezance skuhamo posebej. Na popečeno zelenjavo z jajcem stresemo rezance, meso, prelijemo z pripravljeno omako in vse skupaj dobro premešamo. Postrežemo takoj.