- 1 lonček grškega jogurta (170 g)
- 1 lonček pirine polnozrnate moke
- 1 čajna žlička suhega kvasa
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1 čajna žlička soli
- 1 čajna žlička kokosovega sladkorja
- konica čajne žličke cimeta
- 2 žlici grškega jogurta in sadje po želji za nadev
Testo lahko pripravite večer prej in ga pustite, da počiva v hladilniku, lahko pa ga zjutraj hitro umesite in popečete.
Med tem ko se opekač vafljev (ali navaden opekač kruha) segreva, na hitro zamesimo testo. Na konkretno pomokani deski razvaljamo testo na približno 1,5 cm debelo, izrežemo želeno obliko. V majhnem razmaku med seboj vaflje opečemo v opekaču do zlato rumene barve. Na vaflje nadenemo žlico grškega jogurta in okrasimo s sadjem. Po želji lahko dodate tudi med.
Med tem ko se opekač vafljev (ali navaden opekač kruha) segreva, na hitro zamesimo testo. Na konkretno pomokani deski razvaljamo testo na približno 1,5 cm debelo, izrežemo želeno obliko. V majhnem razmaku med seboj vaflje opečemo v opekaču do zlato rumene barve. Na vaflje nadenemo žlico grškega jogurta in okrasimo s sadjem. Po želji lahko dodate tudi med.
Recept je prispevala simpatična Primorka, ki zase pravi, da je na novo odkrila zajtrk po 30. letu in ga po novem obožuje. Poskuša ga pripraviti čim bolj zdravo, a še vedno okusno. Več njenih receptov in idej za zajtrk najdete na njeni Instagram strani egg_and_berries.