Vroče jagode:
- 2 pesti zmrznjenih jagod
- 1,5 žlice sladkorja
Praženec:
- 2 jajci
- 3 žlice ovsene moke
- ščep soli
- 1 dcl mleka (kakršnega koli)
- 2 žlici grškega jogurta
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- košček masla
Sestavine skupaj zmešamo z metlico ali v mešalniku. V vroči ponvi stopimo košček masla in nanj vlijemo zmes. Ko se spodnja stran zapeče, ga začnemo trgati na koščke s pomočjo dveh kuhalnic. Na ognju mešamo in trgamo na koščke še kakšno minuto, dokler ni vsak košček lepo rjavo obarvan.
Pražencu dodamo vroče jagode in še toplo pojemo.
Pražencu dodamo vroče jagode in še toplo pojemo.
Recept je prispevala simpatična Primorka, ki zase pravi, da je na novo odkrila zajtrk po 30. letu in ga po novem obožuje. Poskuša ga pripraviti čim bolj zdravo, a še vedno okusno. Več njenih receptov in idej za zajtrk najdete na njeni Instagram strani egg_and_berries.