- 1 jajce
- 2 rezini kruha
- 1/2 avocada
- 1 žlica skute
- sol
- poper
- 1/2 žličke masla
V manjšem loncu zavremo vodo, ki smo ji dodali žlico kisa. Medtem jajce ubijemo v nizek kozarec in pri tem pazimo da rumenjak ostane cel. S kuhalnico zavrtimo sredino vrelišča v vodi tako, da nastane spirala in vanj vlijemo jajce. Ogenj nekoliko znižamo in jajce kuhamo 3-4 minute. Odcedimo ga s penovko in popivnamo na kuhinjskem papirju.
Rezini polnozrnatega kruha popečemo v ponvi s stopljenim maslom, premažemo s skuto in obložimo z rezinami avokada. Na krožnik zraven toasta položimo poširan jajček, vse skupaj posolimo in popramo po okusu.
Rezini polnozrnatega kruha popečemo v ponvi s stopljenim maslom, premažemo s skuto in obložimo z rezinami avokada. Na krožnik zraven toasta položimo poširan jajček, vse skupaj posolimo in popramo po okusu.
Recept je prispevala simpatična Primorka, ki zase pravi, da je na novo odkrila zajtrk po 30. letu in ga po novem obožuje. Poskuša ga pripraviti čim bolj zdravo, a še vedno okusno. Več njenih receptov in idej za zajtrk najdete na njeni Instagram strani egg_and_berries.