- 500 g špargljev
- 60 g rukole
- 7 jajc
- 6 žlic oljčnega olja
- 1 drobna čebula
- sol
- poper
Šparglje operemo pod tekočo vodo in jih narežemo na centimerske palčke. Olesenele dele zavržemo. Čebulo olupimo, operemo in drobno sesekljamo. Rukolo očistimo, operemo, osušimo in grobo nasekljamo. V skledi razžvrkljamo jajca, jih posolimo in popopramo.
V veliki ponvi segrejemo polovico olja, na katerem na hitro popražimo čebulo, da postekleni. Dodamo šparglje, med stalnim mešanjem pražimo 5 minut, nato pa primešamo rukolo in vse skupaj pražimo še 1 minuto.
Nato v ponev vlijemo preostalo olje. Počakamo, da se segreje, potem pa v ponev vlijemo jajčno zmes in znižamo temperaturo na srednjo jakost. Jajčno zmes z lopatko mešamo toliko časa, da se jajca začnejo strjevati. Jajčno zmes z robov ponve potegnemo na sredino in pri tem držimo ponev nekoliko poševno, da tekočina steče proti robu. Postopek ponavljamo toliko časa, da se omleta povsod rahlo strdi.
Nato omleto pustimo pri miru, da se na spodnji strani lepo zapeče (30 do 40 sekund). Pripravljeno omleto preložimo na krožnik in postrežemo.
V veliki ponvi segrejemo polovico olja, na katerem na hitro popražimo čebulo, da postekleni. Dodamo šparglje, med stalnim mešanjem pražimo 5 minut, nato pa primešamo rukolo in vse skupaj pražimo še 1 minuto.
Nato v ponev vlijemo preostalo olje. Počakamo, da se segreje, potem pa v ponev vlijemo jajčno zmes in znižamo temperaturo na srednjo jakost. Jajčno zmes z lopatko mešamo toliko časa, da se jajca začnejo strjevati. Jajčno zmes z robov ponve potegnemo na sredino in pri tem držimo ponev nekoliko poševno, da tekočina steče proti robu. Postopek ponavljamo toliko časa, da se omleta povsod rahlo strdi.
Nato omleto pustimo pri miru, da se na spodnji strani lepo zapeče (30 do 40 sekund). Pripravljeno omleto preložimo na krožnik in postrežemo.