- 170 g grškega jogurta
- 150 g pirine polnozrnate moke
- 1 čajna žlička suhega kvasa
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1 čajna žlička soli
Vse sestavine skupaj zamesimo in na zelo pomokani površini razvaljamo na en cm debelo. S pomočjo kozarca izrežemo kroge in jih položimo na s peki papirjem obloženi pekač.
Pečemo 10-13 minut na 180 °C. Polnimo jih lahko s pršutom, sirom ali z marmelado. Lahko jih tudi na vrhu obložimo na primer z mocarelo, paradižnikom in ali inčuni. Pa dober tek!
Pečemo 10-13 minut na 180 °C. Polnimo jih lahko s pršutom, sirom ali z marmelado. Lahko jih tudi na vrhu obložimo na primer z mocarelo, paradižnikom in ali inčuni. Pa dober tek!
Recept je prispevala simpatična Primorka, ki zase pravi, da je na novo odkrila zajtrk po 30. letu in ga po novem obožuje. Poskuša ga pripraviti čim bolj zdravo, a še vedno okusno. Več njenih receptov in idej za zajtrk najdete na njeni Instagram strani egg_and_berries.