- 4 jajca
- 250 g špargljev
- 60 g pancete
- sol
- 2 žlici oljčnega olja
Šparglje operemo, jim odlomimo oleseneli spodnji del stebla. Rahlo jih povežemo v šop in jih v osoljenem kropu blanširamo dve ali tri minute tako, da vrhnji del gleda iz vode. Vzamemo jih iz kropa in narežemo na približno 2 cm dolge palčke.
V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem najprej pocvremo panceto, ki smo jo pred tem narezali na kocke. Pražimo minuto in dodamo narezane šparglje. Nekaj minut dušimo in dodamo s soljo razžvrkljana jajca. Pri soli bodimo varčni, ker je slana že panceta. Popramo po okusu. Počakamo da jajca zakrknejo in takoj postrežemo s kosom kruha.
Fritajo lahko pripravite tudi brez tega, da blanširate šparglje, v tem primeru jih dušimo malo dlje, da se zmehčajo, fritaja bo nekoliko bolj grenka.