- 200 g rdečih paprik
- 200 g korenja
- 200 g jajčevcev
- 200 g bučk
- sol
- 200 g komarčka
- 10 jedilnih žlic oljčnega olja
- 1 čajna žlica suhega timjana
- 1 čajna žlica rožmarina
- 1 čajna žlica origana
- 5 jedilnih žlic balzamičnega kisa
Pečico ogrejemo na 250 °C (ventilacijsko pečico na 230 °C). Zelenjavo očistimo, operemo, paprikam odstranimo semena, korenje olupimo. Jajčevce narežemo na kolobarje, solimo in postavimo na stran, da spustijo vodo. Nato jih operemo in otremo.
Paprike narežemo na 3 cm velike kose. Korenje in bučke narežemo na 1 cm debele kolobarje, komarček narežemo na trakove.
Pekač namažemo s 3 jedilnimi žlicami olja in nanj položimo zelenjavo. Posujemo z zelišči, pokapljamo s preostalim oljčnim oljem in solimo. Zelenjavo pečemo v pečici okoli 30 minut. Večkrat jo obrnemo. Vzamemo jo iz pečice in nekoliko ohladimo.
Zelenjavo položimo na ploščo in pokapljamo z balzamičnim kisom.Serviramo mlačno skupaj s čabato.
Paprike narežemo na 3 cm velike kose. Korenje in bučke narežemo na 1 cm debele kolobarje, komarček narežemo na trakove.
Pekač namažemo s 3 jedilnimi žlicami olja in nanj položimo zelenjavo. Posujemo z zelišči, pokapljamo s preostalim oljčnim oljem in solimo. Zelenjavo pečemo v pečici okoli 30 minut. Večkrat jo obrnemo. Vzamemo jo iz pečice in nekoliko ohladimo.
Zelenjavo položimo na ploščo in pokapljamo z balzamičnim kisom.Serviramo mlačno skupaj s čabato.