- skodelice mleka
- 1 skodelico pšeničnega zdroba
- 4 žlice masla
- sol
- 50 g parmezana + pest parmezana za posip
- 1 jajce
- žlica sušene jušne zelenjave
Zavremo mleko z jušno zelenjavo, ga solimo in vanj zakuhamo zdrob ob neprestanem mešanju. Ko se zdrob zgosti, ga odstavimo in vanj vmešamo polovico masla. Potem dodamo še riban parmezan in ga dobro vmešamo v zdrob. Ko je zdrob že rahlo ohlajen, vmešamo še eno razžvrkljano jajce.
Dobljeno maso stresemo na peki papir in jo oblikujemo v kvadrat, debeline približno 1 centimeter. Pustimo da se ohladi. Narežemo na kvadrate ali drugo poljubno obliko in preložimo kose na pekač, obložen s peki papirjem. Pokapljamo z drugo polovico stopljenega masla in potresemo s parmezanom. Damo v ogreto pečico, na 200 °C za 15 minut oziroma toliko, da se sir zlato zapeče.
Dobljeno maso stresemo na peki papir in jo oblikujemo v kvadrat, debeline približno 1 centimeter. Pustimo da se ohladi. Narežemo na kvadrate ali drugo poljubno obliko in preložimo kose na pekač, obložen s peki papirjem. Pokapljamo z drugo polovico stopljenega masla in potresemo s parmezanom. Damo v ogreto pečico, na 200 °C za 15 minut oziroma toliko, da se sir zlato zapeče.