- 400 g makaronov
- sol
- 250 g kuhane šunke
- 250 g ementalca
- 6 jajc
- 200 g kisle smetane
- poper
- sveže naribani muškatni orešek
- maščoba za pekač
Makarone skuhamo v veliko slane vode al dente, nato jih odcedimo. Šunko narežemo na drobne kocke, sir naribamo.
Pečico ogrejemo na 200 °C (ventilacijsko pečico na 180 °C). V namaščen pekač izmenoma v slojih polagamo testenine, kocke šunke in nariban sir.
Jajca zmešamo s kislo smetano in začinimo s soljo, poprom in z muškatnim oreškom.
Z mešanico prelijemo rezance s šunko in pečemo v pečici okoli 40 minut, da sirova skorja postane zlatorjava.
Pečico ogrejemo na 200 °C (ventilacijsko pečico na 180 °C). V namaščen pekač izmenoma v slojih polagamo testenine, kocke šunke in nariban sir.
Jajca zmešamo s kislo smetano in začinimo s soljo, poprom in z muškatnim oreškom.
Z mešanico prelijemo rezance s šunko in pečemo v pečici okoli 40 minut, da sirova skorja postane zlatorjava.