- 250 g svežega vlečenega testa
- 500 g skute
- 1 dl jogurta ali kisle smetane
- 0,5 dl mleka
- olje
- sol
Pekač namastimo z oljem. Skuto posolimo in dobro premešamo.
Na malo večji prt položimo list vlečenega testa, na spodnji rob na več mestih stresemo nadev (skuta, jajce in sol), da dobimo za največ tri prste širok trak nadeva, preostanek lista testa pa premažemo s kislo smetano. Kjer je nadev, dvignemo prtič in začnemo zvijati. Ko zvijemo do konca, svaljek prenesemo v pekač. Tako nadaljujemo, da porabimo vse sestavine.
Pečico segrejemo na 180 °C, ventilacijo nastavimo na spodnji in zgornji grelec. Burek pečemo okoli 25 minut. Med tem, ko peče, v posodici zmešamo jogurt ali kislo smetano in mleko.
Po 25 minutah pečenja burek hitro prelijemo s tem prelivom in pečemo še 10 minut.
Na malo večji prt položimo list vlečenega testa, na spodnji rob na več mestih stresemo nadev (skuta, jajce in sol), da dobimo za največ tri prste širok trak nadeva, preostanek lista testa pa premažemo s kislo smetano. Kjer je nadev, dvignemo prtič in začnemo zvijati. Ko zvijemo do konca, svaljek prenesemo v pekač. Tako nadaljujemo, da porabimo vse sestavine.
Pečico segrejemo na 180 °C, ventilacijo nastavimo na spodnji in zgornji grelec. Burek pečemo okoli 25 minut. Med tem, ko peče, v posodici zmešamo jogurt ali kislo smetano in mleko.
Po 25 minutah pečenja burek hitro prelijemo s tem prelivom in pečemo še 10 minut.