- 4 velika jabolka (na primer zlati delišes)
- ščepec mletega cimeta
- 60 g rozin
- 4 zdrobljeni piškoti (na primer amaretti)
- 1 pest drobno sesekljanih orehov
- 4 žlice tekočega medu
- 100 ml vroče vode
Pečico segrejemo na 200 °C. Jabolka operemo in jih osušimo s krpo. Zmešamo orehe, rozine in piškotne drobtine. Z vsakega jabolka odstranimo vrhnje dele, ki jih prihranimo, in izdolbemo peščišča. Nato jabolka posujemo s cimetom in z orehi, rozinami in piškoti napolnimo jabolka. V vsako jabolko vlijemo še žlico medu in ga nato zapremo s prej prihranjenim zgornjim delom.
Jabolka postavimo v pekač skupaj tako, da se ne prevrnejo. Na dno posode prilijemo vročo vodo, pokrijemo z alu folijo, ki jo odstranimo po 15 minutah. Jabolka pečemo pol ure. Ko so pečena, jih, preden jih postrežemo, pustimo nekaj minut počivati.
Jabolka postavimo v pekač skupaj tako, da se ne prevrnejo. Na dno posode prilijemo vročo vodo, pokrijemo z alu folijo, ki jo odstranimo po 15 minutah. Jabolka pečemo pol ure. Ko so pečena, jih, preden jih postrežemo, pustimo nekaj minut počivati.