- 300 g moke
- 100 ml mlačne vode
- 50 ml oljčnega olja
- 1/2 kocka svežega kvasa
- žlička sladkorja
- žička soli
- 50 g masla
- 1 večja čebula
- 4 kosi hrenovk
- 100 g sira edamec
Najprej pripravimo kvasec, v mlačni vodi raztopimo sladkor, dodamo žličko moke in nadrobimo kvas. Pustimo, da vzhaja približno 15 minut. Moko obvezno presejemo v večjo skledo, v kateri bomo mesili testo. Na sredini naredimo jamico. Vanjo vlijemo kvasec, na rob pa potresemo sol. Testo dobro pregnetemo, lahko najprej z električnim mešalnikom, toliko časa, da testo samo odstopi od posode, nato pa gnetemo še sna roke, toliko časa, da se ne lepi več. Oblikujemo hlebček in ga pokrijemo s kuhinjsko krpo ter pustimo na toplem vzhajati približno pol ure, da naraste na dvojni volumen.
Medtem narežemo čebulo na tanke kolobarje in jih popražimo na maslu, da posteklenijo. Testo stresemo ga na pomokano površino in še enkrat dobro pregnetemo. Razdelimo ga na dva dela. Polovico testa razvaljamo in ga obložimo s popraženo čebulo, nanjo položimo hrenovke. V hrenovke zarežemo z nožem in v zareze damo na palčke narezan sir. Drugo polovico testa razvaljamo in zarežemo na trakce, ne do konca, izmenično dvigujemo in spuščamo trakce, ter prepletamo s hrenovkami. Pečemo na 250 °C, približno pol ure, da se testo zlato rumeno zapeče.
Medtem narežemo čebulo na tanke kolobarje in jih popražimo na maslu, da posteklenijo. Testo stresemo ga na pomokano površino in še enkrat dobro pregnetemo. Razdelimo ga na dva dela. Polovico testa razvaljamo in ga obložimo s popraženo čebulo, nanjo položimo hrenovke. V hrenovke zarežemo z nožem in v zareze damo na palčke narezan sir. Drugo polovico testa razvaljamo in zarežemo na trakce, ne do konca, izmenično dvigujemo in spuščamo trakce, ter prepletamo s hrenovkami. Pečemo na 250 °C, približno pol ure, da se testo zlato rumeno zapeče.