- 1 čebula
- 1 korenček
- 2 jedilni žlici oljčnega olja
- 400 g mešanega mletega mesa
- 1 čajna žlica suhega timjana
- 900 g paradižnikov za pizzo (iz pločevinke)
- sol
- poper
- 2 jedilni žlici masla
- 4 jedilne žlice moke
- 500 ml belega vina
- 150 ml mleka
- 500 g listov za lazanjo (nekuhanih)
- 300 g sveže naribanega čedarja
- maščoba za pekač
Čebulo in korenček olupimo in sesekljamo oz. narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje in v njem podušimo čebulo, da postekleni. Dodamo korenček in mleto meso in dobro popražimo. Umešamo timijan in paradižnike ter solimo in popramo.
Iz masla in moke naredimo prežganje in ga zalijemo z vinom. Zavremo, da postane kremasto, nato umešamo mleko in solimo. Pečico ogrejemo na 200 °C (ventilacijsko pečico na 180 °C).
Nekaj omake damo v pomaščen pekač za narastek, nanjo položimo sloj nekuhanih listov za lazanjo in po njem razporedimo nekaj mase iz mletega mesa. Posujemo s sirom. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega. Zadnji sloj naj bo iz omake in sira. Lazanjo pečemo v pečici okoli 40 minut, da postane zlatorjava.
Iz masla in moke naredimo prežganje in ga zalijemo z vinom. Zavremo, da postane kremasto, nato umešamo mleko in solimo. Pečico ogrejemo na 200 °C (ventilacijsko pečico na 180 °C).
Nekaj omake damo v pomaščen pekač za narastek, nanjo položimo sloj nekuhanih listov za lazanjo in po njem razporedimo nekaj mase iz mletega mesa. Posujemo s sirom. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega. Zadnji sloj naj bo iz omake in sira. Lazanjo pečemo v pečici okoli 40 minut, da postane zlatorjava.